注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

BD7PAのアマチュア無線の専門誌

业余无线电,玩的是业余,学的是专业。

 
 
 

日志

 
 
关于我

BD7PA 是一个点样的人? 宅腐双重重叠特性。 除了关心的,其余一切都绝不关心,除了喜欢的,其余一切都绝不喜欢,超极端状态,除了在乎的,其余一切绝不在乎。 萌:長門有希、メイド 。

网易考拉推荐

食の事:日清速食意粉  

2009-09-11 10:55:56|  分类: 食物 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
食物:日清速食意粉 - BD7PA - BD7PA 的玩具日记

         作為一個正常嘅白領(可能是呱),中午多多少少都會唔安坐於辦公枱前,實行周圍跑揾食,借午飯時間搞搞新意思,PA 都唔會例外,今物響 97 便利店無意中發現呢款日清出品嘅速食意粉,我承認,我是睇牌子買嘢嘅,一睇是日清出品,細細個食到大,差極都有個限度啦,Lap 多支 Coffe ,立即拿去 Counter 賣單 ,丿~~!!(捌字簡寫,唔知咩叫做丿,咁你好打極都有限了)

       映相時候,個 MM 同事勁搞笑,見我映緊相,就走埋來話:俾幾顆龍眼過你 Dung 重啦,真是服左姖,不過姖都是搞藝術工作嘅美術專業,眼光當然唔會差,隊落去旁邊一齊映,又真是好 Leung 靚仔啵,掂當啊!!當然,你見到上圖有甘靚嘅效果,少唔到米山(BH7PLD)我同事兼死黨過來幫手打燈玩 SpotLight 啦,哈哈。





食物:日清速食意粉 - BD7PA - BD7PA 的玩具日记

        其實,第一幅好嘅照片,自己覺得OK嘅照片,背後都會有好多前期故事,雖然好多人只會覺得,OK,幾好呀,就沒左下文,但是用心嘅拍攝,懂得欣賞嘅人,共鳴是會由心而發咁 Feel 到。

        上全相啦,雖然呢盒嘢,自問都唔會幫到D咩手,去填飽自己,不過玩下試下又何況,餓咪下午 Break Time 啰,take it easy,旁邊就是兩間香港茶餐廳,驚咩?






食物:日清速食意粉 - BD7PA - BD7PA 的玩具日记

   拍攝環境是公司嘅茶水Counter,所以自然就感覺比較陰暗,唔緊要,我又出動御用燈光師米山過來打燈,自然出到好效果啦,唔好睇小幾年前嘅微距之王 Nikon Coolpix  4500 ,你睇緊嘅所有相,都是用佢來映,色彩方面幾乎沒調整過,靚呢。由於個面餅仔比較小巧,有礙觀瞻,就唔拿出來顯醜了,送果只叉仔,型號同平時食嘅日清杯仔面一樣,同一只 Model,但裡邊嘅料同醬要自己加,而且是先將干料連水放入去 Microwave 度叮,如果有滾水就爽手好多,3分鍾度大火,叮完 Jet 晒D醬料落去 Lo 均,搞掂,即時可以享受,味道嘛,PA 個人認為好滿意,返正岩我口味,你中唔中意是你嘅事,覺得唔好食唔好屌7我,我又沒推薦過你去試。





食物:日清速食意粉 - BD7PA - BD7PA 的玩具日记
  评论这张
 
阅读(817)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017